Vi släpper inte greppet!

Regeringen har tillsatt en ny utredning som ska granska "fusk, oegentligheter och överutnyttjande" inom personlig assistans. Ingen som värnar assistansreformen kan förstås vara emot att man gör allt som är möjligt för att förhindra fusk, missbruk och brottslighet av assistansen.

Problemet med utredningen är att den utöver detta även har fått i uppdrag att föreslå åtgärder "för att komma till rätta med kostnadsutvecklingen". Jag vet att de orden brukar betyda åtstramningar och nedskärningar. Men om detta pratar regeringen inte gärna, istället har man varit noga med att berätta om det omfattande fusk som man nu ska stoppa.

En sak är säker: RBU kommer aldrig acceptera att assistansen försämras! Den är helt avgörande för att människor med omfattande funktionsnedsättningar och deras familjer ska kunna leva ett bra liv. 

För att redan nu tydligt markera vad RBU anser har vi tillsammans med IfA, STIL, DHR, Hjärnkraft och Föreningen JAG tagit initiativ till facebooksidan "Nej till försämringar av personlig assistans". Gå in där och ge ditt stöd genom att "gilla" sidan. Detta är bara början av mobiliseringen till försvar av assistansen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0