Bra möten och bowling

Förbundets dialogmöten med RBU-föreningarna rullar på, och totalt har tio föreningar nu bokat in tid för ett titta framåt och se vad man vill att förbundet arbetar med de närmaste åren.

Först ut var RBU Uppsala, som kom till förbundskansliet, och nu har vi nyss träffat styrelsen för RBU Blekinge i ett framåtsyftande dialogmöte i Karlshamn, ett möte som var mycket trevligt och konstruktivt. Våra dialogmöten fortsätter nu står RBU Umeå på tur, därefter RBU Jämtland, RBU Skaraborg, RBU Älvsborg och RBU Bohuslän samt RBU Jönköping. På nya året står RBU Stockholm på tur för ett dialogmöte, liksom RBU Gotland. Det är alltid lika givande att ha dessa nära samtal med några medlemmar, det blir verkligen en bra dialog och man lär av varandra.

Under lördagen deltog jag dessutom i Blekingeföreningens medlemsmöte med bowling. Jättekul att träffa många medlemsfamiljer, och få ta del av olika livssituationer med både glädje och svårigheter. Jag slog en strike, nybörjartur!


Spännande dagar i Göteborg

Nu är vi mitt uppe i RBU:s nordiska konferens om cerebral pares och kognition i Göteborg. Det känns fantastiskt spännande och inspirerande med denna konferens som på ett begripligt sätt lyfter fram svårigheterna med kognition som ofta är förknippade med en cp-skada. Mycket uppmärksamhet har tidigare ägnats åt själva rörelsehindret som cp-skadan ger upphov till, men vi vet att för många kan de kognitiva svårigheterna faktiskt utgöra ett större hinder i vardagen. Det känns som jätteviktig kunskap som alla borde få ta del av. Och glädjande nog är vi väldigt många här i Göteborg, mer än 300 deltagare från hela norden! Nu är vi ungefär halvvägs igenom konferensen som pågår fram till lunch imorgon.

RSS 2.0