Veckan som gick

Nu är det redan fredag igen! Här kommer några rader om ett par händelser från den gångna veckan.

I måndags träffade vi RBU:s nya ambassadör Ylva Hällen, känd för de flesta barn som programledare i Bolibompa.

 

Det känns helt rätt med Ylva som RBU-ambassadör! Hon är en person som med engagemang och värme kommer att ta sig an våra frågor. Ett arrangemang som redan nu är klart att Ylva kommer finnas med i är som konferencier vid RBU:s deltagande i Lilla DN-galan i sommar. Det tror jag kommer locka många små och stora barn!

 

I onsdags hade vi ett möte i riksdagen med Saila Qvicklund som är moderat ledamot i socialförsäkringsutskottet. En av frågorna vi lyfte med Saila var brister i regelverket för tillfällig föräldrapenning. Som reglerna ser ut idag så har föräldrar till äldre barn med funktionsnedsättning rätt till tillfällig föräldrapenning endast för sådant som inte är relaterat till barnets funktionsnedsättning. Det är obegripligt och förstås hög tid att detta ändras. Nu finns även ett EU-direktiv om rätt till ledighet som Sverige är skyldiga att följa och förhoppningsvis kan detta hjälpa till att åstadkomma förändring. Här finns en bra debattartikel i ämnet.


Igår träffade vi pristagarna i reklamtävlingen 48H här på förbundskansliet. Det är tjejerna på bilden ovanför. Jättehärliga unga människor som vi hoppas ska bära med sig RBU:s frågor även i sina kommande karriärer. Jag har skrivit om tävlingen i ett tidigare blogginlägg här


På radions Ekonyheter i morse diskuterades arbetslösheten bland personer med funktionsnedsättning. En viktig fråga, men jag blev illa berörd av budskapet att situationen är värst för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Vilka är det då man jämför med? Personer med stora fysiska funktionsnedsättningar? Jag frågar mig vem som kan gradera för vem utanförskapet är störst och värst? I alla andra sammanhang talar vi om vikten av att alla människor har ett arbete att gå till, en egen försörjning och en social gemenskap. För oss i RBU är alla människor lika viktiga! Alla måste ha rätt till ett arbete eller en annan utvecklande sysselsättning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0