Om möten för en bättre framtid

I förra veckan skrev Dagens Nyheter om hur olika organisationer arbetar för att påverka riksdagsbeslut. Även om inte RBU nämndes i artikeln är det som beskrivs där också väldigt mycket av vår vardag. Att träffa politiker och berätta om situationen för barn och ungdomar med rörelsehinder är viktigt och lika viktigt är att vi ger förslag på lösningar. Därför tycker jag att det är lite konstigt att DN:s artikelserie verkar mena att det är något lite suspekt med påverkan från intresseorganisationer.

Vårt senaste politikermöte var i förra veckan med den moderate riksdagsledamoten Lars Beckman. Vi tog emot på vårt kansli och diskuterade bland annat personlig assistans, behovet av bättre samordning av insatser, tillfällig föräldrapenning för föräldrar till barn med funktionssnedsättning, sysselsättning och ekonomiska förutsättningar för unga med rörelsehinder och parkeringstillstånd. Många viktiga frågor alltså och vi kommer att fortsätta kontakten för att kunna påverka till det bättre på alla dessa områden.

Vår generalsekreterare Johan Lindman och jag fortsätter också att träffa föreningsstyrelser för dialogmöten, senast igår i Umeå. Det känns oerhört spännande och inspirerande att vi alla kraftsamlar tankemässigt inför RBU:s framtid. Allt för att förbättra för våra barn och unga och deras familjer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0